dewereldaanonzevoeten.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste artikelen
Ga er heen en gegarandeerd dat je waar voor je geld krijgt. De prijzen zijn er namelijk laag en wat je krijgt is meer dan redelijk te noemen. Bovendien ziet het er meestal niet alleen leuk en zelfs hip uit, het is vaak ook nog comfortabel. Je komt er je buurman tegen, de bouwvakker van om de hoek, de voetbalvandaal die je laatst tekeer zag gaan buiten het stadion, de vriendin van je oma en de dochter van je tandarts. Niemand lijkt namelijk om die aantrekkelijke prijskwaliteitsverhouding heen te kunnen en iedereen is er, komt er net vandaan of gaat er naartoe. Ja lieve leesvinkjes van ons, we hebben het uiteraard over Thailand. Dé H&M van Zuid-Oost Azië.
 
Lees meer...   (2 reacties)
Lieve allemaal,
 
Al vroeg in de ochtend stonden we, nog zenuwachtiger dan tijdens de onrustige nacht, geduldig op het vliegveld van Phnom Penh. De onrust werd veroorzaakt door het naderende bezoek dat om 8.10 zou landen. Echter, Air Asia besloot onze zenuwen nog meer op de proef te stellen. Het toestel dat ons bezoek zou brengen was namelijk zonder reden teruggekeerd naar Bangkok waardoor wij om 9.30 nog steeds met legen handen stonden. Tenminste, dat gold voor degene die nog handen over hadden. Imke was namelijk door haar nagels heen en was al aan haar vingers begonnen. Gelukkig kwam er rond half elf een einde aan het lange wachten. Alsof ze niet gegroeid was, kwam daar de kleine maar fijne dappere rugzakdraagster door de schuifdeuren van de aankomsthal naar buiten gelopen, hetgeen gevolgd werd door een meer dan stevige knuffel met haar zo lang niet geziene dochter en super schoonzoon.
 
Lees meer...   (10 reacties)
Aaaah, Zuid Oost Azie!!! De bestemming waardoor onze wereldreisplannen ooit ontstaan zijn. De plek waarvan de verwachtingen, gebaseerd op de herinneringen van Teun's bezoek aan Thailand 7 jaar geleden, zo hoog gespannen waren. Lekker eten, een goede sfeer, mooie stranden, zon en warmte. Bovendien zouden we in Bangkok twee vrienden wederzien de we acht maanden daarvoor in Honduras hadden leren kennen. Kortom, het zou daar fantastisch gaan worden.
 
De herinneringen waren gebaseerd op toen, en nu is nu. En in dit nu kregen we een flinke portie reismoeheid in ons gezicht gesmeten. En in het ene jaar (en een dag) dat we vandaag precies weg zijn, een jaar waarin we gemiddeld 2,0621468 nachten in 177 bedden sliepen (of probeerden te slapen), waarvan er zich 23 "bedden" in een trein of bus bevonden, we 13 vluchten hebben genomen, 3 zakmessen zijn verloren en 20 landen hebben bezocht, maar waarin we nog nooit zo genoeg van het reizen hadden gehad als toen we in Bangkok arriveerden. Misschien kwam het door een erg tegenvallende kennismaking met Zuid Oost Azie in Bangkok of misschien wel door het gevoel dat toch niks Nepal kon overtreffen. Wellicht was het wel de huisgang van Mel en Shan na een jaar op pad te zijn geweest dat ons deed verlangen naar huis, versterkt door de naderende Kerst. Wat het ook was, we besloten na een paar dagen Bangkok maar snel deze stad te verlaten en nieuwe reisinspiratie te gaan zoeken in Vietnam. Maar of dat nou zo een goed idee was? Vietnam bleek namelijk niet ze heel veel te brengen, behalve licht dan. Heel veel licht.
 
De helft van Vietnam's toeristische attracties bestaat namelijk uit musea over de man waarvan de meeste bekende van zijn bijna 500 bijnamen Ho Chi Minh is, hetgeen brenger van licht betekent. Letterlijk elk zichzelf respecterende stad of dorp heeft zo'n museum. En als je je daarnaast realiseert dat ook het gigantische Ho Chi Minh mausoleum een belangrijke toeristische trekpleister is, zie je dat deze man niet alleen belangrijk was voor het land tijdens zijn leven. Het mausoleum leert je trouwens ook nog iets over de Vietnamezen. Uncle Ho's wens was namelijk om na zijn dood zonder veel poespas gecremeerd te worden. Duidelijk houden de Vietnamezen er niet alleen van om toeristen te naaien!!
 
Ho Chi Minh Mausoleum
Lees meer...   (12 reacties)
Dinsdag 31 oktober 2006; half één 's nachts: Welkom in Mumbai, India!! Een stad waarvan we dachten dat het welkom geenszins hartelijk zou zijn. Zeker niet op dit tijdstip. We stapten dan ook met onze, ter verdediging tegen de door zo velen beloofde hectiek, naar de grond gerichte ogen de klamme nacht van Bombay in. Voorbereid op het ergste.
 
Maar alsof ze verdoofd waren door de hitte, zaten de taxichauffeurs rustig te wachten op een ritje zonder ons maar een blik waardig te gunnen. Bovendien liep er geen bedelaar in, ons wat beperkte, gezichtsveld en werden we niet één keer aangesproken door iemand die zijn hotel wilde verkopen. Het enige echte opmerkelijke dat onze ogen vonden, toen ze vluchtig op durfden te kijken nadat alle hectiek uitbleef, was een reuzachtig billboard. Een billboard met daarop een olifant en één zin. En nu, na het beleven (want zo kunnen we het alleen maar noemen) van India kan ik zeggen dat ik nog nooit een marketing zin heb gezien die zo goed zijn product weergeeft..... Incredible India.
 
 
Incredible = on.ge.lo.fe. lijk (bn.)
 
    - 1. onaannemelijk => wonderbaarlijk
 
       - 2. buitengewoon groot, veel => enorm
Lees meer...   (10 reacties)
Geachte groet,
  
Geheel mentaal re-energized door onze super wandeling vulden we bij terugkomst in Pokhara ook ons lichamelijk energieniveau aan door te genieten van een dik stuk biefstuk van niet Rundvlees, maar Yakvlees. Verschillende religies in Nepal zien namelijk de koe als god, en aangezien de scheiding tussen kerk en staat hier, in ieder geval in praktijk, ver te zoeken is, staat op het doden van dit dier 3 jaar gevangenisstraf!! Holy cow!
  
Hoe tegenstrijdig is dit met de gebruiken van het land waar we net vandaan kwamen, Argentinië. Al blijken beide landen wel de overeenkomst te hebben er vreemde politieke gebeurtenissen op na te houden. Terwijl in Argentinie de politiek namelijk vaag doet over de, inmiddels alweer tweede, verdwijning van een belangrijke getuige in de rechtzaken tegen de verdachten van de vuile oorlog (ja, we geven graag nog even een trap na!!), wordt er in Nepal vaag gedaan over een schietpartij die vrijwel de hele koninklijke familie uitvaagde.
  
Yakboter kaarsen in Kathmandu
  
Lees meer...   (8 reacties)
Namaste,
 
Vergeet al je eerder bedachte vakantieplannen. Gooi de reisfolders over Salou of Biarritz maar in de prullenbak, lach om de gedachten dat je mooie en vriendelijke mensen in het land van de glimlach (Thailand) denkt te gaan vinden, verander van gedachten over de rijke cultuur en historie die steden als Barcelona, Parijs of zelfs Rome te bieden hebben, scheld de Alpen rustig uit als zijnde mietjes en mierentietjes en stop met het bijelkaar sparen van de vakantiecentjes.
 
Vergeet dit alles en ga genieten in één van de meest fantastische landen op deze wereldbol: Nepal!!  Het land waar je nieuwe definities moet verzinnen voor hoge bergen, schoonheid, cultuur en historie, goedkoop, maar vooral vriendelijkheid.

Lees meer...   (14 reacties)
Dag lieve luitjes,
 
Na 50 uur bussen, wachten, vliegen en weer bussen,
En met onze vermoeidheid al lang en breed op het kussen,

Kwamen we aan bij ons doel voor het weekend,

Gezellig op bezoek in Zuid Afrika bij Chanthal en haar vent.
 
En ook al was het maar van korte duur,
Dit weekend was een super avontuur,
Zoveel nieuwe, unieke dingen die we zagen,
Daar konden zelfs wij als verwende reizigers niet over klagen.
 
Zo gingen we naar een natuurpark om dieren te bekijken,
Waar we tijdens het struisvogels ontwijken,
Onder andere buffels, nijlpaarden, neushoorns en giraffen zagen,
En dat allemaal in Chanthal's on-terrain wagen.
 
 
En  vervolgens 's avonds met Chanthal's man Sean,
Iemand die heel goed drinken kan ,
Gingen we naar zijn neef's band kijken,
Die erg goed was, zo liet ie blijken.
 
En wie we natuurlijk ook in Zuid Afrika vonden,
Zonder roe, maar met in zijn achterhoofd wel de Nederlandse zonde,
Was, we weten het zeker, Zwarte Piet,
Ook al zagen we Sinterklaas er niet.
Zo 'en publique' en communicerend in de Afrikaanse taal,
Net Nederlands alleen dan grammaticaal wat kaal,
Laten ze ongewild zien dat de gevolgen van de Apartheid,
Nog steeds onderdeel uitmaken van deze tijd.
 
Al deze indrukken in zo'n korte tijd,
Langer zat er niet in, tot onze spijt,
Maar daarom voor nu des te meer dromen,
Die de Sint wellicht ooit uit zal laten komen.
 
Doe van ons dus maar de vriendelijke groeten aan Sinterklaas,
En natuurlijk aan zijn Pieterbaas,
Daarnaast voor de kerst heel veel steun,
Wij zijn ergens op het strand te vinden, veel liefs Imke en Teun
Lees meer...   (3 reacties)
Lief publiek,
 
Terug in Buenos Aires namen we het nog één keer van al het goede dat Argentinië te bieden heeft. We aten het beste vlees, dronken de beste wijn, bezochten de beste bezienswaardigheden en namen de beste bus naar onze laatste bestemming in Zuid-Amerika, de watervallen van Iguazu.
 
 
"Poor Niagara!!", Eleanor Roosevelt
Lees meer...   (1 reactie)
Voor degene die willen weten waar wij de laatste 8 maanden hebben uitgehangen is hier onze route op papier.
 
 
En voor degene die écht willen weten waar wij de laatste 8 maanden hebben uitgehangen..... 'lees verder' staat rechts onder in dit kader!
Lees meer...
Uruguay wordt in de Lonely Planet beschreven als 'het Zwitserland van Zuid-Amerika alleen dan wanneer Zwitserland midden in een financiële crisis beland is' én 'de prijs-kwaliteit verhouding is belachelijk. Je krijgt de beste kwaliteit voor de laagste prijzen'. Dit leken ons goede redenen om dit land eens te bezoeken, dus terwijl wij op ons visum voor India wachten, deden we een retourtje Uruguay.
 
 

 
Lees meer...   (2 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl