dewereldaanonzevoeten.punt.nl
Just as hard to mow
Liefste lezers,
 
Het begon allemaal toen we hier nog maar net waren. Het oorspronkelijke idee was om een jaartje onderdeel uit te gaan maken van de Australische maatschappij door te gaan werken en wonen in Sydney. Niet stil te hebben gestaan bij het feit dat het misschien wel eens moeilijk zou worden de geestelijke behoeftes te verzadigen met het soort werk dat je aangeboden krijgt als je ergens maar een jaartje blijft, bleek dit plan al snel niet helemaal ‘gewoon’. Tijdens onze zoektocht naar de goede balans tussen leuk werk en zo veel mogelijk van Sydney en Australie kunnen genieten, dreven we steeds meer af naar het serieuse leven en zaten we na 8 maanden opeens na te denken over twee 4-jarige contracten die Teun kreeg aangeboden van verschillende werkgevers.

En waarom ook niet nog een tijdje in Australie blijven? Het leven is er goed. Maar ja, waarom ook niet gewoon lekker terug naar Nederland zoals in principe de bedoeling was? Tja, Australie vs Nederland. Mooi weer vs mooie cultuur. Goede vrienden vs hele goede vrienden en familie. Luxe leven vs leuk werk. Surfen vs snowboarden. Vrijheid vs stabiliteit. Fish & Chips vs Patatje oorlog en een kipcorn. Kortom…. Goed vs goed.

Tijdens de gelukkig toch waardeloze zomer verspeelden we veel te veel tijd aan het vergelijken van Nederland en Australie, zonder ook maar een stap verder te komen.
"Waar is het gras groener?"

Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als gevoel. In dit geval een gevoel dat we kregen toen we iemand hier in Sydney op het vliegveld afzetten die aan het einde van haar lange reis terug naar Nederland ging. En op basis van dat gevoel maakten we 15 minuten later de keuze terug naar Nederland te gaan.

Een keuze die erg goed aanvoelt. Zonder dat we Nederland verheerlijken kijken we nameljik met een gezonde portie Nederlandse nuchterheid uit naar het maaien van dat in de winter modderigere en in de zomer groenere gras.
 
En dus is het regelen nu begonnen. Om gek van te worden. Banen opzeggen, huur opzeggen, belasting regelen, pensioen fonds regelen, alvast opzoek naar woonruimte in Nederland (iemand iets in de aanbieding?), en, last but not least!!!!, de trip naar huis regelen. Want we gaan natuurlijk niet zomaar naar huis, eerst moet er nog even gereisd worden..........
 
De planning is alsvolgt:
22 maart vertrekken we uit Sydney, naar Christchurch, Nieuw Zeeland. Daar hebben we 8 weken om rond te trekken en op 17 Mei vertrekken we dan uit Auckland naar Peking. Hier vertrekt op 20 Mei een trein waar wij in hopen te zitten en deze zal ons met wat tussenstops in Mongolie en Rusland, uiteindelijk naar Moskou brengen. En dan...............
 
 
Tot 7 juni. X
 
Teun en Imke

Reacties

kirsten op 01-03-2008 11:25
Woooowwwww, Nieuw Zeeland, de Peking Express, hoe geweldig is dat!
Kei leuk (en ontzettend knap, aangezien de keuze zo moeilijk is) dat jullie de keuze hebben gemaakt om weer terug te komen naar hier. Ik zal wel ff meezoeken naar een woonruimte en anders kan je altijd ons pap nog lief aankijken.
Heel veel plezier en succes nog en tot in juni ergens :-)
x
Sietske op 01-03-2008 13:39
Zelf het laatste stuk van jullie reis sluiten jullie in stijl af! Geweldig!
En 7 juni sluit ik jullie in de armen!
Liefs X
Bregtje op 02-03-2008 11:49
Hey, volgens mij hebben jullie er goed over nagedacht en gaan jullie nu lekker je gevoel volgen. Soms erg moeilijk om er achter te komen wat dat dan nu persies is.Geniet nog heerlijk van jullie reis. Wat jullie gaan doen klinkt hellemaal super. Liefs Bregtje
 
Ingrid op 04-03-2008 12:31
Hej im en teun!!
ik had het al gehoord van aukje en manon inderdaad! Knappe keuze! En wat goed dat jullie op de terugweg nog wat meer van de wereld gaan bekijken.. Zijn denk ik nog maar weinig plekken die jullie niet gezien hebben ;)
Oh ja.. bij mij in huis is nog wel een kamer vrij.. 9m2 is dat genoeg ;) Succes met zoeken!!
Kus Ingrid
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl